SIT Port představuje svého robotického psa Lobo v reportáži České televize


Naši členové Martin Kuba a Samuel Šaliga nedávno vystoupili v reportáži České televize v rámci pořadu Wifina, kde spolu s naším robotickým psem Unitree Go2, kterého jsme pojmenovali Lobo, předvedli, co vše tato špičková technologie dokáže. Pokud jste reportáž ještě neviděli, máte jedinečnou možnost nahlédnout do světa moderní robotiky a zjistit, jak Lobo funguje.

Co Lobo umí a jak se s ním pracuje?

Martin a Samuel během rozhovoru detailně popsali své zkušenosti s využíváním Loba v různých oblastech. Tento chytrý robotický pes je vybaven senzory a algoritmy, které mu umožňují navigaci v náročných terénech, což může být velmi užitečné v oblastech, jako je záchranářství, průzkum neznámých prostředí nebo dokonce podpora ve výzkumu. Jeho dovednosti zahrnují autonomní pohyb, rozpoznávání překážek a adaptaci na měnící se podmínky – zkrátka je připraven stát se nepostradatelným pomocníkem v mnoha profesích.

Technologie, která mění budoucnost

Tento pokročilý robot není jen ukázkou moderní technologie, ale i příkladem, jak mohou inovace proniknout do každodenního života a usnadnit lidem práci.

Reportáž, kterou byste neměli zmeškat

Pokud jste reportáž ještě neviděli, rozhodně doporučujeme si ji pustit. Je to skvělá příležitost zjistit, jak Martin a Samuel spolupracují s Lobem a jaké možnosti nám tento robot otevírá. Reportáž můžete zhlédnout ZDE.

Díky propojení s Plzeňským INovačním Ekosystémem (PINE) máme k dispozici špičkové zázemí a podporu pro rozvoj technologií, které nejen posouvají hranice inovací, ale také přinášejí reálné přínosy jak pro region, tak i pro celé Česko.







Další novinky

MicroHackathon #2

Po úspěšném premiérovém MicroHackathonu#1 se tento víkend 12.-13. 7. blíží v pořadí druhý MicroHackathon#2! Pro tentokrát jsou tématem hry! Více informací o hackathonu naleznete...

BestTalk testují novinku na hodnocení akcí!

BestTalk tj. webový nástroj pro získávání a real-time zpracování zpětné vazby od účastníků akce a pokročilé zpracování dat včetně databázového interface. My ho využíváme...

Poslední dubnový víkend s sebou přinesl první závody FPV dronů

První závod letošní sezóny se stejně jako loni odehrál v plzeňském pivovaru Proud za účasti SIT Port a závodního týmu Rotorama. Pro piloty jsme opět připravili zajímavou trať plnou...