Inovujeme Plzeň 2024 – Přednášky

  • 8. 6. 24, Sobota
  • TechTower, Koterovská 152, Plzeň


Níže naleznete podrobný popis k jednotlivým přednáškám.

Zde je možné se registrovat:


    Při problémech s přihlášením nás kontaktujte na

    e-mail

    SPRÁVA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ MĚSTA PLZNĚ, příspěvková organizace zpracovává osobní údaje jméno, příjmení, emailová adresa, telefon účastníků z důvodu oprávněného zájmu za účelem organizace eventu, po dobu trvání akce a maximálně do 31. 12. 2024



    Terrapino / MUDr. Jan Pavlík, MBA – Alzheimerova nemoc a aplikace Terrapino

    Terrapino je první komplexní mobilní aplikace zaměřená na screening a prevenci Alzheimerovy nemoci. Uživatele informuje, motivuje a odměňuje za zdravý životní styl, přistupuje k nim individuálně a poskytuje odpovědi na mnoho otázek spojených s diagnostikou a léčbou této nemoci.

    Začátek v 10:30



    Všímavec – Inovativní cesta k podpoře duševního zdraví a well-beingu dětí nejen na základních školách

    V přednášce se zaměříme na aktuální a naléhavé téma duševního zdraví a well-beingu dětí, které je v dnešní době plné výzev a nejistot klíčové. Představíme projekt Všímavec, inovativní aplikaci, která přináší techniky mindfulness a emocionální podpory přímo do školních lavic.
    Budeme hovořit o tom, jak Všímavec pomáhá dětem ve věku 6-12 let rozvíjet schopnosti sebeuvědomění, emocionální regulace a zlepšovat jejich soustředění. Ukážeme, jak naše aplikace podporuje školy v integraci těchto technik do výuky, čímž přispívá k celkové pohodě a lepšímu zvládání stresu mezi dětmi. Na závěr představíme celkovou vizi projektu, která zahrnuje nejen školní prostředí, ale zasahuje také do rodin dětí.

    Začátek v 11:30



    INDRC / Mgr. Lenka Uldrijanová – Výzkum lidského mozku s využitím strojového učení a umělé inteligence

    Alzheimerova choroba je neurodegenerativní onemocnění, kterým trpí v České republice přes 160 tisíc obyvatel a nemocných stále přibývá.
    INDRC (International Neurodegenerative Disorders Research Center, z.ú.), je globální výzkumný ústav se sídlem v Praze, který kombinuje biologické vědy a medicínu s přístupy umělé inteligence ke studiu a léčbě Alzheimerovy choroby a dalších neurodegenerativních nemocí. Od svého založení v roce 2021 se INDRC soustředí na použití strojového učení a umělé inteligence k porozumění mozku, a diagnostice i léčbě neurologických onemocnění. Institut je zároveň platforma pro výměnu poznatků a zkušeností pro přední světové odborníky.

    Začátek v 12:30

     



    Emmanuel Previnaire – FLYING-CAM

    Emmanuel Previnaire je talentovaná osoba, která stojí za několika velkými projekty, mimo jiné i za leteckými snímky u filmů jako jsou James Bond, Game of Thrones nebo Harry Potter. Během své velmi dlouhé profesionální kariéry byl oceněn dvěma Oscary a cenou Emmy za technické inovace. Dále stojí za společností FLYING-CAM pyšnící se unikátním dronem se systémem SARAH, který používá i americká armáda. Díky této společnosti nám na ukázku přiveze třímetrový dron jménem Discovery. Předehra jeho přednášení se uskuteční ve voliéře od 12:00.

    Začátek ve 13:30



    FEL ZČU / doc. Ing. František Mach, Ph.D. – Data, data, data

    Jsem akademik, a to už asi nikdy nezapřu. Ať pracuji v laboratoři, věnuji se studentům, buduji startup, stavím vlastní barák nebo prostě jen chodím na oběd, pracuji a rozhoduji se na základě dat. V přednášce bych se rád pokusil ukázat, jaká data má každý z nás k dispozici, jak k nim přistupovat, pracovat s nimi a  proč se říká, že data jsou novým zlatem.

    Začátek v 14:30



    Genetika Plzeň – NextLab / MUDr. Petr Lošan – Moderní vyšetřovací metody v genetice

    MUDr. Petr Lošan je uznávaný a vyhledávaný genetik a gynekolog, jehož progresivní přístup k oboru je zdrojem celé řady inovací v diagnostice i léčení. Spolu se svým otcem Františkem Lošanem založil společnost Genetika Plzeň, s.r.o. V současnosti se věnuje nejen lékařské profesi, ale stojí v čele celé kliniky – a to nejen v Plzni, ale řídí i genetickou sekci institutu v Karlových Varech a pobočku společnosti v Sokolově. Díky jeho aktivní přítomnosti v těchto zařízeních mohou jeho péči a odbornost využívat klienti v téměř celém Plzeňském kraji.

    Po absolutoriu Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni získal atestace z oboru gynekologie a porodnictví a klinické genetiky. Za dobu svého působení v oboru získal řadu zkušeností, diplomů, certifikátů, je organizátorem odborných konferencí, seminářů a přednášek.

    Je ředitelem společnosti a vedoucím genetického pracoviště.

    Začátek v 15:30





    Další akce
    17. 12. 24, Úterý
    TechTower, Koterovská 152, Plzeň

    Den otevřených dveří TechTower 17. prosince

    Tato nově zrekonstruovaná budova nabízí designové coworkingové prostory, jídelnu, prototypovou dílnu, spoustu zasedacích místností, multifunkční sál, unikátní testovací vodní...

    29. 11. 24, Pátek
    TechTower, Koterovská 152, Plzeň

    Den otevřených dveří TechTower 29. listopadu

    Tato nově zrekonstruovaná budova nabízí designové coworkingové prostory, jídelnu, prototypovou dílnu, spoustu zasedacích místností, multifunkční sál, unikátní testovací vodní...

    20. 11. 24, Středa
    TechTower, Koterovská 152, Plzeň

    FRAMER: Práce v geniálním no-code nástroji pro tvorbu webů

    Pokud zvažujete v čem udělat svůj nový web, tenhle workshop je přesně pro vás. Framer je no-code webový nástroj pro tvorbu webových stránek. Největší výhodou Frameru je snadné...